Jag är legitimerad Naprapat med 29 års erfarenhet. Mina patienter kommer från Umeå,Vännäs, Robertsfors, Nordmaling. Jag började i Stockholm 1985 och flyttade till Bollnäs i december 1986. Under 1985 Följde jag med både ungdomslandslaget och seniorlandslaget i basket på resor till Tyskland, Bulgarien, Taiwan och Sydkorea. I Bollnäs arbetade jag 1987-1990. Därefter gick flytten till Umeå och här har jag jobbat sedan dess. Under långa perioder hade jag avtal med idrottsklubbar och tog hand om idrottsskador, ffa inom fotboll men även ishockey, volleyboll, innebandy och kampsporter.

Jag ser på kroppen som en helhet och tror att allt i kroppen måste samarbeta och vara i balans för att må bra, varför jag behandlar kotor, leder och muskler tillsammans.

Utbildning: 4 års heltidsstudier till naprapat 83-87.

Jag är också BEMER-DISTRIBUTÖR. Bemer är en vaskulär terapi, dvs den påverkar blodets microcirkulation och kroppens egen förmåga att läka ut sjukdomar och andra former av nedsatt hälsa och allmäntillstånd. Läs mer under BEMER i menyraden högst upp på startsidan.

Vi har patienter från Umeå,Vännäs, Robertsfors, Nordmaling

Naprapati är ett yrke som har utvecklats ur kiropraktiken av en man som hette Oakley Smith. Han var själv kiropraktor och fick ont i ryggen. Han gick på behandling 2 ggr i veckan under ett års tid hos en kollega men blev inte bra. Han fick idén att man borde kombinera kotbehandlingen med behandling av muskler och annan mjukvävnad och han utvecklade då naprapati. Ordet Naprapat kommer från ett Tjeckiskt ord – napravit och ett grekiskt ord – patos. Napravit betyder att förändra eller bota och patos betyder sjukdom eller lidande. Naprapat betyder alltså att man förändrar eller botar orsaken till en sjukdom eller ett lidande.En Naprapat har som syfta att ge behandling som gör att kroppen kan läka sig själv. Att bara äta mediciner och ”kväva” symtom är ingen bra lösning på lång sikt. Det kan kännas bra från början men ger ingen varaktig effekt. Pga dagens mycket hektiska leverne och att vi måste vara kostnadseffektiva i våra arbeten så drar vi lätt på oss problem i rörelseapparaten, dvs muskler, leder och ryggen.

Yrket naprapat har funnits sedan 1907 och är väl etablerat i samhället. Företag får sedan 1996 betala för att deras anställda går på behandling hos Naprapat. Idag är många företag anslutna till Trygg Rygg så att deras anställda kan gå på behandling med kraftig rabatt eller till och med helt utan kostnad. Sedan 1994 har Naprapater legitimation från Socialstyrelsen vilket har gjort yrket till sjukvård istället för friskvård.