Skip to content

Välkommen att kontakta Jax Axelsson Osteopat B.Sc. D.O. Mina patienter kommer från Umeå, Vännäs, Robertsfors, Nordmaling. När ni har fått ischias kan det värka i lår, underben, häl, stortå. Då kan det vara läge att boka ett möte med mig. Jag har trevliga lokaler där jag kan utföra behandling på er så att eran smärta försvinner. 

Ischias är egentligen namnet på kroppens största nerv. Den är en nerv som är sammansatt av flera nerver från ryggraden. Den försörjer sätet, baksidan och sidan av låret och hela underbenet. Ischiasnervern passerar två trånga passager på sin väg ner i benet. Den ena passagen är under en muskel i sätet som heter piriformis (päronmuskeln), den andra passagen är i knävecket där den passerar under en muskel som heter popliteus (knävecksmuskeln), Om t. ex. piriformismuskeln är för spänd kan man få s. k. falsk ischias. Äkta ischias beror på att man har nervpåverkan från ryggraden, vanligtvis pga diskbråck.
Behandlingen av dessa problem består av att man balanserar upp rörligheten i kotorna i kombination med att man masserar och stretchar muskulaturen så att full rörlighet och god blodcirkulation kan återfås. Detta är naprapatins huvudsyfte med behandlingen.

Ischias