Skip to content

Välkommen att kontakta Jax Axelsson Osteopat B.Sc. D.O. Mina patienter kommer från Umeå, Vännäs, Robertsfors, Nordmaling. När ni har fått domningar i händer, armar, ben och ansikte kan det vara läge att boka ett möte med mig. Jag har trevliga lokaler där jag kan utföra behandling på er så att eran smärta försvinner.

Domningar: Domningar beror på att man har en negativ påverkan på en eller flera nerver. Alla nerver utom 12 hjärnnerver utgår från ryggmärgen, varför det är vanligt att man får domningar av att man har problem i kotpelaren. Man kan också ha domningar pga att nerver kommer i ”kläm” på sin väg ut i kroppen. Det mest kända syndromet är s.k. Carpaltunnelsyndrom, då nerverna till tummen, pekfingret, långfingret och halva ringfingret får det för trångt på handflatssidan i handleden. De flesta domningar kan behandlas via ryggraden och musklerna men vissa som t. ex. carpaltunnelsyndrom måste opereras.

Domningar

Välkommen att kontakta Jax Axelsson Osteopat B.Sc. D.O. Mina patienter kommer från Umeå, Vännäs, Robertsfors, Nordmaling.

När ni har fått tennisarm, golfarmbåge, kan det vara läge att boka ett möte med mig. Jag har trevliga lokaler där jag kan utföra behandling så att er smärta försvinner.

Tennisarm är ett ganska missvisande ord. Det är få gånger man får tennisarm av tennis. Tennisarm beror ofta på monotona rörelser i arbetet eller pga att man som t. ex. kontorsarbetare gör något tungt och ovant på semestern. Många gånger hittar man som osteopat en inskränkt rörlighet i den led som medger rotation av underarmen mot överarmsbenet. Denna inskränkta rörlighet leder till att men muskel vars fäste blir överansträngt får arbeta på fel sätt. Man hittar ofta även obalanser i nacke, bröstrygg eller handleden. Behandlingsprognosen är mycket god om man inte har tagit en massa kortisonsprutor. Låt alltid kortisonsprutor vara den sista utvägen!

Tennisarm