Skip to content

Välkommen att kontakta Jax Axelsson Osteopat B.Sc. D.O. Mina patienter kommer från Umeå, Vännäs, Robertsfors, Nordmaling. När ni har fått domningar i händer, armar, ben och ansikte kan det vara läge att boka ett möte med mig. Jag har trevliga lokaler där jag kan utföra behandling på er så att eran smärta försvinner.

Domningar: Domningar beror på att man har en negativ påverkan på en eller flera nerver. Alla nerver utom 12 hjärnnerver utgår från ryggmärgen, varför det är vanligt att man får domningar av att man har problem i kotpelaren. Man kan också ha domningar pga att nerver kommer i “kläm” på sin väg ut i kroppen. Det mest kända syndromet är s.k. Carpaltunnelsyndrom, då nerverna till tummen, pekfingret, långfingret och halva ringfingret får det för trångt på handflatssidan i handleden. De flesta domningar kan behandlas via ryggraden och musklerna men vissa som t. ex. carpaltunnelsyndrom måste opereras.

Domningar

Välkommen att kontakta Jax Axelsson Osteopat B.Sc. D.O. Mina patienter kommer från Umeå, Vännäs, Robertsfors, Nordmaling. När ni har fått muskelvärk, överbelastningar, muskelsträckningar, lårkakor, muskelförkortning eller triggerpunkter kan det vara läge att boka ett möte med mig. Jag har trevliga lokaler där jag kan utföra behandling på er så att eran smärta försvinner.

Muskelvärk beror på många olika orsaker. Muskelvärk som har uppkommit utan att man har “skadat” sig som vid en sträckning eller dylikt beror oftast på antingen obalans i ryggraden, vilket ger fel nervsignaler till musklerna.  En annan orsak kan vara långvarigt statiskt arbete, som t. ex. kontorsarbete. Orsakerna kan vara många men de är för det mesta behandlingsbara. Många gånger måste man som patient förändra sitt sätt att arbeta. Jag brukar säga: “Om man tränar tre timmar i veckan och sitter och jobbar i  fel ställning 40 timmar i veckan, vilket tror du vinner”.

Muskelvärk